SaLAM PeRsAuDaRaAn

Wednesday, June 27, 2012

AKU NAK BERUBAH TAPI AKU MALU..

..Tatkala hati TERKESAN dengan perbuatan DOSA yang dilakukan, itu bukti tandanya IMAN masih ada..PENYESALAN itu salah satu daripada PERINGKAT TAUBAT..

Buat diri yang rindu akan KEBAIKAN, apakah saat Al
lah mendatangkan penyesalan di hatimu, kamu mahu MELEPASKAN PELUANG ini? Apakah pada saat Allah MEMBUKA jalan taubat buatmu, kamu memilih untuk semakin MENJAUH daripadaNya walaupun tanpa kerelaan hanya kerana MALU dengan manusia sekeliling? Atau merasa diri itu TERLALU KOTOR dan TIDAK LAYAK untuk diampunkan? Ketahuilah Dia Maha Pengampun..USAH PEDULIKAN pandangan mereka dan mereka itu, tetapi dongaklah ke atas, dan ketahuilah Dia MENUNGGUMU untuk sujud kepadaNya bersama air mata taubat seorang hamba..

“Rabbana fa’firlana dzunubanaa wakafir ‘anna sayyi-atinaa wa tawaffanaa ma’al-abrar”
♥♥ (Ya Tuhan kami! AMPUNILAH dosa-dosa kami dan HAPUSKANLAH kesalahan-kesalahan kami, serta WAFATKANLAH kami dengan nilai amal yang sama dengan orang-orang yang berbakti.)♥♥

No comments:

Post a Comment

jom ReLax

hamster^_^

InDaHnYa IsLaM..

Andai Al-quran bisa bicara,ia berkata:"waktu kau masih anak2,kau bagai teman sejatiku,dgn wudhu kau sentuh aku,dlm keadaan suci kau pegang aku,kau baca dgn lirih dan keras,skrg kau telah dewasa,nampaknya kau tdk berminat lagi padaku,apakah aku bacaan usang?Skrg kau simpan aku dgn rapi,kau biarkan aku berlapis debu,ku mohon peganglah aku lg,bacalah aku setiap hari,kerana aku akn mnjd penerang didalam kuburmu!

cursor

Elegant Rose - Working In Background