SaLAM PeRsAuDaRaAn

Wednesday, June 27, 2012

BUAT PEJUANG-PEJUANG ISLAM, PEJUANG-PEJUANG KEBENARAN :

~ MISKIN dan PAPA itu tradisi orang berjuang..hidup mengembara (ghuraba) itu resmi perjuangan..pejuang TIDAK PERNAH JEMU berkelana, merantau ke sana ke sini, demi menyebarkan DAKWAH Ilahi..nun di sana, SYURGA sedang menanti..

~ Apa ada pada rumah kamu, sehingga membuatkan kamu "SAYANG" untuk keluar darinya? Sedang rumah pejuang itu di mana-mana ketemu, BUKAN hanya satu..di mana pejuang berteduh, di situlah rumah ditubuh..SEMENTARA kerana bagi mereka, RUMAH ABADINYA hanyalah di syurga..

~ JANGANLAH TAKUT jika waktu tidurmu terganggu kerana urusan dakwah ini..JANGANLAH KECEWA jika masa lapangmu diisi dengan tarbiyyah rabbani..bukanlah kamu telah BERIKRAR SETIA dengan jual beli Ilahi? REHATMU di syurga, istirehat abadi..

~ Sememangnya BERJUANG ITU PAHIT, PERIT dan SAKIT..mengapa? Kerana syurga itu manis..bukan SEDIKIT MAHAR yang perlu DIBAYAR untuk mendapatkannya..bahkan, bukan SEDIKIT PEDIH yang ditagihnya..adakah kamu sudah BERSEDIA?

--> Berjuang itu ertinya TERKORBAN..merelakan dirimu DIHINA kerana KEBENARAN..bagimu hanya dibentangkan dua pilihan, MENUNGGU SYAHID atau KEMENANGAN..BERSABARLAH, Allah sedang melihat setiap PENGORBANANMU.. (:

---> Sekiranya kamu ingin BERJUANG kerana Allah, bawalah daku..pimpinlah daku bersama-sama..kerana diri ini terlalu MENGHARAPKAN sesuatu yang TERINDAH buat Ilahi..syahid atau kemenangan buat ISLAM.. (:

No comments:

Post a Comment

jom ReLax

hamster^_^

InDaHnYa IsLaM..

Andai Al-quran bisa bicara,ia berkata:"waktu kau masih anak2,kau bagai teman sejatiku,dgn wudhu kau sentuh aku,dlm keadaan suci kau pegang aku,kau baca dgn lirih dan keras,skrg kau telah dewasa,nampaknya kau tdk berminat lagi padaku,apakah aku bacaan usang?Skrg kau simpan aku dgn rapi,kau biarkan aku berlapis debu,ku mohon peganglah aku lg,bacalah aku setiap hari,kerana aku akn mnjd penerang didalam kuburmu!

cursor

Elegant Rose - Working In Background